fbpx

Geschiedenis

Stichting Theaterhuis Drechtsteden is opgericht in 2015. Zij begon met haar lessen in Cultureel centrum Cascade op de vrijdag.

In 2019 kreeg Het Theaterhuis de beschikking over een eigen pand en daarmee groeide het aantal lesdagen enorm. De lessen worden nu niet meer alleen gegeven in Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook in Zwijndrecht, aan de Balistraat 1, waar het pand van Stichting Theaterhuis Drechtsteden gevestigd is.

Niet alleen het aantal lesdagen groeiden maar ook het aantal leerlingen en het docententeam breidde zich verder uit.

De doelstellingen van het Theaterhuis zijn echter nog steeds hetzelfde. “een plek vormen waar leerlingen zich thuis voelen en in een veilige omgeving werken aan talentontwikkeling en sociale vaardigheden”. Al vanaf het begin speelt het Theaterhuis jaarlijks een voorstelling. Ook hier zie je groei in kwaliteit en middelen. Waar leerlingen in het begin op het podium soms slecht te verstaan zijn wordt er nu gespeeld met microfoontjes. Ook de opzet en inhoud van de voorstellingen gaan mee met de tijd. Met de reguliere groepen werken wij aan een voorstelling waarin actuele thema’s naar voren komen. In 2019 is er voor het eerst gestart met een productiegroep. De eerste voorstelling van deze groep is de bekende broadwaymusical Fame.